بیماری کلیوی مزمن (KBH)

قاتل خاموش: بیماری کلیوی مزمن (KBH)

بیماری های کلیوی قاتل خاموشی می باشد که کیفیت زندگی را به میزان قابل توجهی تحت تأثیر خود قرار می دهد. بیماری کلیوی مزمن (KBH) 10 درصد از جمعیت کل دنیا را تحت تأثیر خود قرار می دهد، این بیماری نوعی مشکل سلامتی است که کلیه گروه های سنی و کلیه نژادها را تحت تأثیر خود قرار می دهد. باز هم ارقام نشان می دهد که؛ نیمی از اشخاصی که سن آنها 75 یا بیشتر می باشد دچار بیماری کلیوی مزمن هستند. در افراد بین سنین 65 تا 74 از هر 5 مرد 1 نفر و از هر 4 زن 1 نفر مبتلا به بیماری کلیوی مزمن می باشد. متخصصین نفرولوژی مرکز بهداشت آناتولی، در رابطه با بیماری کلیوی مزمن اطلاعات مهمی را ارائه می نمایند.

  • علائم بیماری کلیوی مزمن چیست؟ چگونه تشخیص داده می شود؟
    بیماری کلیوی مزمن  در مراحل اولیه هیچگونه علائم یا نشانه ای ندارد. بدون مواجه شدن با هیچگونه علائمی امکان از بین رفتن 90 درصد از عملکرد کلیه وجود دارد. در مقابل این بیماری با چند آزمایش ساده که در ذیل آمده است قابل تشخیص می باشد: آزمایش ادرار و مشاهده وجود یا عدم وجود پروتئین در ادرار. آزمایش خون برای اندازه گیری کراتینین موجود در خون. وجود ورم در مچ پا، فشار خون بالا، خستگی، مشکل تمرکز، بی اشتهایی و ادرار کف آلود از نشانه های بیماری کلیه می باشد.
  • آیا خطر ابتلا به این بیماری برای شما وجود دارد؟
    آیا فشار خون بالا دارید؟ آیا مشکل دیابت دارید؟ آیا در خانواده شما کسی بیماری کلیه داشته است؟ آیا وزن شما زیاد است؟ آیا سیگار می کشید؟ آیا سن شما از 50 سال بیشتر است؟ اگر پاسخ شما به یک یا بیش از یک سؤالات فوق "بلی" است، به پزشک مراجعه کنید.
  • 8 شرط طلائی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کلیه!
    وزن خود را مناسب نگه دارید و ورزش کنید. قند خون خود را مرتب کنترل کنید. فشار خون خود را بررسی کنید. خوب تغذیه کنید و وزن خود را کنترل کنید. از مایعات سالم مصرف کنید. سیگار نکشید. از مصرف مرتب داروهایی که بدون نسخه تهیه کرده اید، خودداری کنید. اگر مشکل دیابت، فشار خون بالا و چاقی دارید و بین اقوام و والدین شما  بیمار کلیه وجود دارد، برای کنترل کلیه های خود به پزشک مراجعه کنید.
  • آیا در رابطه با کلیه های خود موارد ذیل را می دانید؟
    ادرار تولید می کند. ضایعات و مایع مازاد در خون را دفع می کند. تعادل شیمیایی بدن را کنترل می کند. به کنترل فشار خون شما کمک می کند. به سلامت استخوان شما کمک می کند. به تولید گلبول های قرمز کمک می کند.